måndag 4 oktober 2010

Matlagning vecka 40



Pasta Carbonara!



Emelie och Elina lagar pasta carbonara.



Här bakas Silviakaka

Recept på Silviakaka i långpanna

Kaka
4 ägg
4 dl socker
4 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
2 dl vatten
Sätt ugnen på 200 grader. Smöra och bröa en form med ca måtten 35x40 cm.
Vispa ägg och socker pösigt. Rör i vattnet i äggsmeten. Blanda de torra ingredienserna och blanda i smeten. Grädda i ca 15 minuter. Låt svalna under duk.

Kräm
200 g smör
2 dl kokos
2 dl socker
2 äggulor
4 tsk vaniljsocker
Blanda alla ingreienserna till krämen i en kastrull. Koka upp under svag värme. Bred krämen över kakan och strö över lite extra kokos.


En glad tjej har börjat hos oss!







Inga kommentarer: