fredag 26 november 2010

STUDIEBESÖK HOS DIANA STORÅSEN

Igår var vi på studiebesök hos konstnären Diana Storåsen, hon arbetar i huvudsak med fotografi, performance och happenings.

Under besöket fick vi se några av Dianas bilder och hon berättade för oss om sina olika projekt.

Hon gillar att samarbeta och gör ofta konstprojekt ihop med andra konstnärer och vänner. Tillsammans med fem andra konstnärer har hon till exempel drivit projektet ”The Ring”.

”Ringen skall stå för ett fredat område som inbegriper vänskap och fred. Den som beträder området skall veta att det är att betrakta som ett heligt område; ett område för tankar som gör livet värdefullt, såsom fred och vänskap.”

Inne i ringen har de vid olika tillfällen utfört vänskapliga handlingar för att ladda området med positiv energi.

Tillsammans med Fröydi Laszlo och Lars Åsling har hon också startat ett bokförlag, snart ges den första boken ”Kärlek och navelludd” ut.

Ungdomarna fick kika och känna på gamla analoga kameror och Diana visade negativ och kontaktkopior och berättade om hur arbetsprocessen går till rent tekniskt. Tobias som tycker mycket om att fotografera natur fick chans att fråga extra om detta och Diana visade naturbilder hon tagit.

När Diana var liten så berättade hennes mormor om när hon som barn fick flätorna avklippta för att hon kom hem med smutsiga sidenband. I vuxen ålder hittade Diana ett par avklippta flätor på en loppis och dessa återuppväckte minnet om berättelsen. Utifrån minnet har Diana jobbat med iscensatta fotografier. I projektet har hon funderat mycket på om en känsla eller ett minne kan gå i arv på samma sätt som ett utseende. Här kan ni se bilder från det projektet.

På väg hem från Diana fotograferade Karolina träd.

Inga kommentarer: