fredag 10 september 2010

3 GEMENSAMMA SKISSER

tre stationer : en och en : 15 minuter : rotation


Ett mörkt rum, en kamera och en lampa.
Uppgiften är att belysa och fotografera sig själv.


Ett papper, en blyertspenna, och en spegel. Uppgiften är att titta i spegeln, vilket gör att man inte kan se pappret och rita sitt eget porträtt så detaljrikt som möjligt.


En projektor, en grundad målarduk, en blyertspenna.
Uppgiften är att teckna av sin egen kontur.
Inte helt enkelt att fånga sig själv i rörelse.


När alla varit vid alla stationer har vi tre gemensamma skisser som vi nu skall utgå ifrån i tre olika gestaltande arbeten framöver.

Idag gick iv vidare med vår gemensamma skiss av projicerade skuggor. Tillsammans skulle vi nu välja ut färger att fylla i de fält som bildats på duken med. Alla gick runt i lokalerna och samlade fem färger. Var och en fick sedan motovera sina färgval.


I nästa steg skulle gruppen enas om fem gemensamma färger. Alla fick komma med förslag på hur man kan komma fram till en överenskommelse. De två förslag som gavs var:
1) Att alla först fick välja varsin färg (vi var 4 i gruppen) och att gruppen sedan gemensamt skulle enas om den femte färgen.
2) Lottning.

Gruppen valde att göra enligt det första förslaget och dessa fägerna blev resultatet.

Mörkt turkos, rosa, orange, grön och ljust gråblå.

Utifrån grundfärgerna (primärfärgerna) cyan (blå), magenta (röd) och gul samt de två nyckelfärgerna vit och svart fick vi sedan blanda fram våra fem färger.






...och sedan började vi fylla i fälten som våra konturer bildat på duken.

Inga kommentarer: